Veelgestelde vragen en antwoorden

Hier krijgt u antwoorden op vragen betreffende de infraroodverwarming. Hebt u nog meer vragen? Neem dan gerust contact met ons op, wij staan u graag te woord.

Is verwarmen met elektriciteit niet veel te duur?

Het stroomverbruik van een infraroodverwarming wordt door ons vakpersoneel specifiek voor de gegeven omstandigheden berekend. Hierdoor kan het erg precies bepaald worden. De omzetting in warmte gebeurt onmiddellijk en rechtstreeks zonder omweg via buissystemen.

Woningen en huizen die met infraroodverwarming verwarmd worden, besparen tot en met de helft aan kosten ten opzichte van centrale verwarmingsinstallaties op brandstof.

Elektrische auto‘s worden in de toekomst een zeer interessant alternatief voor verkeersmiddelen op benzine of diesel. Ook hier zijn de verbruikskosten lager.

Waarom dan niet verwarmen met elektriciteit? Onze infraroodverwarmingen verwarmen via een gepatenteerde verwarmingsplaattechnologie. Hierdoor realiseren ze extreem lage verbruikscijfers.

Kan ik de infraroodverwarming ook gebruiken bij een nieuwbouw?

Ja, natuurlijk kunt u uw nieuwbouw tot en met passiefhuis direct plannen en realiseren met de infraroodverwarming. Hier kan dan direct worden gepland zonder verwarmingsruimte, olietank, gasaansluiting, schoorsteen. Juist hier ontstaan veel voordelen, aangezien de noodzakelijke leidingen bij de elektrische huisinstallatie direct op de juiste plaats gelegd kunnen worden.

Hoe moet ik mijn infraroodverwarming onderhouden?

Dat hoeft u niet te doen, uw infraroodverwarming is onderhoudsvrij, er zijn geen andere kosten.

Aan welke slijtage is mijn infraroodverwarming onderhevig?

Uw infraroodverwarming is vrij van slijtage. U hebt geen andere kosten door onderhoud, schoorsteenveger, reiniging, enz.

Welke infraroodverwarming heb ik dan nodig voor mijn woning, huis of mijn ruimte?

Ons geschoold vakpersoneel beantwoordt deze vraag tijdens een adviserend gesprek met een betrouwbare berekening van de warmtebehoefte.

Op welke spanning werkt de infraroodverwarming?

Elke infraroodverwarming werkt op de normale 230V-voedingsspanning van het elektriciteitsnet (stopcontact).

Hoe lang is het voedingskabel aan de infraroodverwarming?

Het voedingskabel van de marmerverwarming is 1,5 meter lang en heeft geen stekker. Alle andere producten hebben een aansluitleiding van 2 meter en een stekker voor het stopcontact.

.

Kunnen we de infraroodverwarming zelf monteren?

Ja, de infraroodverwarming wordt met twee houders aan de achterzijde bevestigd aan de wand. Meer informatie vindt u in onze montagehandleiding. Elektriciteitswerken moeten natuurlijk worden uitgevoerd door vakpersoneel.

Kan de infraroodverwarming horizontaal of verticaal worden gemonteerd?

Ja. Bekijk onze woonvoorbeelden op het internet eens.

Welke groottes worden aangeboden?

U vindt hiervan een overzicht in onze informatiebladen.

Waarom is de infraroodverwarming zo doeltreffend?

De infraroodverwarming verwarmt het metselwerk, de meubelen en voorwerpen van een ruimte en niet de lucht. De opgewarmde voorwerpen in de ruimte slaan de warmte langer op dan de lucht en geven deze weer af. (net als bij een speksteenkachel)

Hoe functioneren infraroodstralen?

De infraroodgolven, zoals van de zon of de speksteenkachel, worden rechtstreeks overgedragen op de voorwerpen en vaste materialen in de ruimte. Ze hebben de lucht niet nodig als transportmiddel.

Zijn infraroodstralen schadelijk voor de gezondheid?

Nee, integendeel, de stralingswarmte heeft een weldadig effect op de mensen. Doordat er geen luchtwervelingen ontstaan, is infraroodverwarming ook bijzonder geschikt voor mensen met een allergie.

Moet mijn woning bijzonder goed geïsoleerd zijn?

Een goede isolatie is in principe altijd een voordeel.

Bij de infraroodverwarming is echter veel volledig anders dan bij een verwarming waarmee u de lucht verwarmt met convectiewarmte. Bij de normale verwarming moet de warme lucht de materie en de mens opwarmen. Opdat deze warme lucht niet onmiddellijk weer zou verdwijnen, moeten de wanden goed geïsoleerd zijn.

Bij de infraroodverwarming worden materie en mens rechtstreeks verwarmd. Hiervoor is aanvankelijk helemaal geen isolatie nodig. Het werkt zelfs in grote hallen en kerken. Enkel voor de warmte die naderhand indirect ontstaat, is een goede isolatie altijd een voordeel.

Kan ik mijn infraroodverwarming gewoon in- en uitschakelen?

Nee, om de laagste verwarmingskosten te bereiken, is het belangrijk om een ruimte constant te verwarmen. De infraroodverwarming heeft een zekere voorlooptijd waarin u de ruimte opwarmt tot op de gewenste temperatuur. Het aan- en uitschakelen is dus eerder contraproductief. Met gepaste elektronische regelingen is het natuurlijk mogelijk om bv. 's nachts een temperatuurverlaging te realiseren. De temperatuurverlaging mag echter niet te groot worden gekozen.

Hoe langer de infraroodverwarming gebruikt wordt, des te meer warmte in de wanden opgeslagen wordt en des te aangenamer het binnenklimaat wordt. Normaal gesproken kan de verwarming dan 's nachts werken met een temperatuurverlaging, aangezien er genoeg warmte in de wanden opgeslagen wordt.

Kan een kind zich aan de infraroodverwarming verbranden?

Nee, de infraroodverwarming bereikt weliswaar een temperatuur van ca. 90 graden, en bij aanraking schrikt men natuurlijk. Dat is een normale reactie van de mens. Er is ons tot nu toe geen enkel geval bekend waarin letsels opgetreden zijn. Er werd bovendien een extra veiligheidsschakelaar voor te hoge temperaturen ingebouwd met een activeringstemperatuur van 85°C, die zich na het afkoelen tot ca. 75°C zelfstandig reset.

Kan men de verwarming in de badkamer gebruiken?

Ja. Zie woonvoorbeelden op onze website. De badkamer moet echter met een constante min. temperatuur verwarmd worden en tijdens de bezoektijden met een max. verschil van 1 tot 2 graden verhoogd worden.

Hoe lang is er garantie op de infraroodverwarming?

5 jaar op alle producten.

Kan ik in dezelfde ruimte mijn bestaande verwarming verder gebruiken?

Ja, dat is mogelijk, aangezien wij met een eigen regeling werken.

Kan ik een infraroodverwarming tegen het plafond monteren?

Ja, dat is mogelijk, maar de firma Gossmann GmbH raadt dat echter af. Enkel in een absoluut uitzonderlijk geval zou voor deze variant gekozen moeten worden.

Is het mogelijk om alleen "bij te verwarmen" en hoe gaat dat in zijn werk?

Ja, "bijverwarmen" is mogelijk. Maar wat is "bijverwarmen" precies? Onder "bijverwarmen" wordt het volgende verstaan: in een ruimte die met een reeds geïnstalleerde verwarming tot een basistemperatuur verwarmd wordt, de kamertemperatuur verhogen.

Dit is onder bepaalde voorwaarden mogelijk, het aantal vereiste verwarmingen in de ruimte wordt berekend in functie van de totale benodigde energie, wanneer u alleen wil "bijverwarmen" reduceert dit uw kosten, maar niet het aantal vereiste verwarmingen / het verwarmingsvermogen.

Ik wil niet de hele ruimte verwarmen, maar alleen een verblijfszone, kan dat?

Ja, de infrarode warmtestraling wordt in een bereik van ca. 2 tot 2,5 meter erg goed waargenomen.

Kan men de verwarming met muurverf overschilderen, bekleven of als memoboard gebruiken?

Dat is mogelijk, in zoverre de materialen die worden aangebracht een temperatuur van max. 120 graden verdragen. Daarbij moet rekening worden gehouden met de overeenkomstige elasticiteitscoëfficiënten. Wij staan echter niet in voor dergelijke veranderde producten. Het kan niet worden uitgesloten dat de efficiëntie / het verwarmingsvermogen aanzienlijk verandert.

Zijn er montagematerialen beschikbaar?

Bij de glasverwarming, allrounder en spiegelverwarming worden montagematerialen geleverd. Bij de marmerverwarming worden enkel houders geleverd. Hiervoor moet individueel materiaal naargelang de bouwkundige omstandigheden worden gekocht.

Kan een infraroodverwarming als handdoekdroger worden gebruikt?

De infraroodverwarming ontplooit haar werkwijze uitsluitend, wanneer ze vrij in de ruimte kan stralen. Daarom is een handdoekhouder voor de infraroodverwarming volledig contraproductief.

Hoe worden de poten het beste aan de allrounder gemonteerd?

De infraroodverwarming ontplooit haar werkwijze uitsluitend, wanneer ze vrij in de ruimte kan stralen. Daarom is een handdoekhouder voor de infraroodverwarming volledig contraproductief.