Gezond en gelijkmatig: de infraroodwarmtestralen

Traditionele convectieverwarmingen (olie- en gasverwarming, warmtepomp, vloerverwarming, nachtstroomkachels) creëren warme lucht welke in de regel zonder nut naar boven opstijgt. De temperatuurverschillen die daarbij ontstaan laten stof, bacteriën en mijten opdwarrelen. Deze warme en vochtige, stoffi gelucht kan tot schimmelvorming leiden en vormt bijgevolg een risico voor de gezondheid.

Infraroodverwarmingen daarentegen produceren infrarode warmtestralen die gelijkmatig en vrijwel zonder verlies aan personen, voorwerpen en oppervlakken worden afgegeven. Deze milde infraroodwarmte heeft veel weg van zonnewarmte en creëert zo een aangenaam, behaaglijk ruimteklimaat met optimale relatieve luchtvochtigheid – bij een geringe luchtcirculatie.

De infraroodwarmte is – in vergelijking met eenvoudige luchtopwarming – behaaglijker en fysiologisch natuurgetrouwer. Er heerst te allen tijde een optimale relatieve luchtvochtigheid en de wanden worden door infraroodenergie opgewarmd. Sedert vele jaren is medisch bewezen dat hoge stroomsnelheden in de ruimte – veroorzaakt door conventionele verwarmingssystemen – een negatieve invloed op de bloeddruk kunnen hebben. De verhoging van het doorbloedingsniveau met behulp van infraroodwarmte verbetert de verzorging van het lichaam met zuurstof en belangrijke voedingsstoffen en kan het stabiliseren van de bloeddruk ondersteunen. De infrarood-warmtestralen activeren de lichaams cellen en de doorbloeding en kunnen daardoor helpen, klachten bij stijve spieren, huidziekten en reuma aanmerkelijk te verlichten.

Klassieke convectieverwarmingen in vergelijking met onze infraroodverwarming